About meOscar de Wit – Snijder,Autodidact (1964), geboren in Rotterdam en opgegroeid in Apeldoorn. Tijdens zijn MBO opleiding ging de Wit-Snijder zich meer verdiepen in de fotografie en de mogelijkheden. Om zijn stijl en passie te ontdekken volgde er een lange ontdekkingstocht door de fotografie.  Op een dag in zijn vakantie stond hij bij een molenaar met zijn camera en begon de molen en de molenaar op de foto te zetten. Eenmaal thuis gekomen begon hij de foto’s  te bewerken en daar ontstond  zijn unieke stijl ( ‘HDR-Old Style’). De Wit-Snijder heeft lopende de tijd zijn stijl geperfectioneerd. Hij werd gegrepen door de uitstraling van deze foto’s en ging nadenken om zijn stijl te gaan toepassen op zijn 1e project, ambachten en monumentale panden in en rond Apeldoorn. De Wit-Snijder roept met zijn authentieke stijl een sfeer van nostalgie op en neemt hierdoor de kijker mee terug naar vervlogen tijden. Na de expositie van zijn 1e project, de publiciteit en publicatie’s via social media,  kwamen er van binnen en buitenland vragen over zijn stijl. Alle verzoeken voor uitleg over zijn stijl heeft de Wit afgewezen, dat blijft zijn geheim. Na dit project zocht de Wit-Snijder naar iets wat passend was voor zijn stijl…..Na veel zoeken kwam hij terecht bij de ” 10 bijzonderste historische bibliotheken van Nederland “.
BIJZONDERE NEDERLANDSE BIBLIOTHEKEN

Het Nederlandse bibliotheken project begon in Zutphen bij de kettingbibliotheek De Librije. Tijdens de shoot in de Librije kwam hij ook in contact met de heer A. Leerintveld tot aan zijn pensionering in 2018 conservator moderne handschriften in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Ad Leerintveld hielp de Wit-Snijder met de contacten voor de verschillende Nederlandse bibliotheken en was een vraagbaak voor dit project. Het project had meer voeten in aarde en koste ook een langere tijd dan gedacht. De agenda’s moesten worden afgestemd om te zorgen dat er voor of na openingstijden begeleiding en/of beveiligers aanwezig waren. In al deze Nederlandse bibliotheken heeft de Wit-Snijder veel warmte, flexibiliteit, en gastvrijheid mogen ervaren. Over dit project komt er nog een expositie

BIJZONDERE BUITENLANDSE BIBLIOTHEKEN

Na het Nederlandse bibliotheken project is de Wit-Snijder de landgrenzen over gegaan. Bibliotheken in diverse landen hebben reeds toestemming gegeven om een foto shoot te doen om daarna deze in zijn stijl aan te passen. UNESCO Werelderfgoed bibliotheken, oudste bibliotheken van de wereld, grootste kloosterbibliotheek van de wereld, wereldberoemde bibliotheken, de Wit mag ze vastleggen in zijn stijl. In Oostenrijk zijn de datums al besproken met de Nationale bibliotheek Wenen, Abdij Melk en Admont abbey. In Zwitserland mag de Wit de oudste en mooiste UNESCO Werelderfgoed abdijbibliotheek van St Gallen vast leggen de “stiftsbibliothek”. In Manchester, Wales en België zijn er al bibliotheken voor zijn camera verschenen. Met het toenemen van de permissies in diversen landen mag de Wit-Snijder zich ook verheugen in de interesse van diverse media en vakbladen zoals, IP | vakblad voor informatie professionals, vakblad META tijdschrift voor bibliotheek & archief, PF Magazine – Professionele fotografie en lokale kranten en radio.

BIJZONDERE NEDERLANDSE KASTELEN

Na het bibliotheken project is het kastelen project opgestart. Oscar heeft de 7 kastelen van het Geldersch Landschap & kasteelen vast gelegd welke in een fotoboek zullen verschijnen in deze kastelen. Naast deze kastelen zijn ook diverse andere kastelen vast gelegd in zijn stijl. Zo zijn bijvoorbeeld kasteel De Haar, Muiderslot, Kasteel Keukenhof voor de camera verschenen.


B
IJZONDERE BUITENLANDSE KASTELEN

Ook dit project is de grens over gegaan en zijn er reeds enkel prachtige kastelen voor de camera verschenen. Chateau Chimay, Sigmarinen Schloss, Schloss Cochem en Augustusburg zijn al toegevoegd aan het project

SAMENWERKING

Oscar werkt samen met Marcel Wichers, model in historische kleding. Marcel bekijkt altijd de locatie om zo de kleding er op af te stemmen welke altijd historisch verantwoord is.
Sinds zijn jeugd is hij altijd geïnteresseerd geweest in geschiedenis, afkomst en kleding. Altijd bereid om te weten waar sommige van zijn eigen kenmerken vandaan komen. Dus besloot hij zijn afkomst te onderzoeken en ontdekte dat hij een afstammeling is van Vikingen die in het hoge Noorwegen woonden en zich in het zuiden vestigden in de Duitse Saksen-regio, de Kievse Rus-regio en ook in de Schotse Wick-regio. Dit verklaart zijn innerlijke liefde voor de Scandinavische en Schotse landen, cultuur en kleding.
Website Creating Scenes

Oscar de Wit-Snijder is de huisfotograaf van realistisch fijnschilder Kees Blom Gallery 54
www.gallery54.nl / info@gallery54.nl
Galerie Kunstbroeders
www.kunstbroeders.com / info@kunstbroeders.com
Vosseveldlaan 54 I 3768 GN I Soest
Drukwerk verzorgd door Re-Art
Re-Art, een gerenommeerd en internationaal Fine Art Print bedrijf voor kunstenaars, fotografen, galeries en musea.