About


Oscar de Wit – Snijder,
Autodidact (1964), geboren in Rotterdam en opgegroeid in Apeldoorn. Tijdens zijn MBO opleiding ging de Wit-Snijder zich meer verdiepen in de fotografie en de mogelijkheden. Om zijn stijl en passie te ontdekken volgde er een lange ontdekkingstocht door de fotografie.  Op een dag in zijn vakantie stond hij bij een molenaar met zijn camera en begon de molen en de molenaar op de foto te zetten. Eenmaal thuis gekomen begon hij de foto’s  te bewerken en daar ontstond  zijn unieke stijl ( ‘HDR-Old Style’). De Wit-Snijder heeft lopende de tijd zijn stijl geperfectioneerd. Hij werd gegrepen door de uitstraling van deze foto’s en ging nadenken om zijn stijl te gaan toepassen op zijn 1e project, ambachten en monumentale panden in en rond Apeldoorn. De Wit-Snijder roept met zijn authentieke stijl een sfeer van nostalgie op en neemt hierdoor de kijker mee terug naar vervlogen tijden. Na de expositie van zijn 1e project, de publiciteit en publicatie’s via social media,  kwamen er van binnen en buitenland vragen over zijn stijl. Alle verzoeken voor uitleg over zijn stijl heeft de Wit afgewezen, dat blijft zijn geheim. Na dit project zocht de Wit-Snijder naar iets wat passend was voor zijn stijl…..Na veel zoeken kwam hij terecht bij de ” 10 bijzonderste historische bibliotheken van Nederland “.


BIJZONDERE NEDERLANDSE BIBLIOTHEKEN

Het Nederlandse bibliotheken project begon in Zutphen bij de kettingbibliotheek De Librije. Tijdens de shoot in de Librije kwam hij ook in contact met de heer A. Leerintveld tot aan zijn pensionering in 2018 conservator moderne handschriften in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Ad Leerintveld hielp de Wit-Snijder met de contacten voor de verschillende Nederlandse bibliotheken en was een vraagbaak voor dit project. Het project had meer voeten in aarde en koste ook een langere tijd dan gedacht. De agenda’s moesten worden afgestemd om te zorgen dat er voor of na openingstijden begeleiding en/of beveiligers aanwezig waren. In al deze Nederlandse bibliotheken heeft de Wit-Snijder veel warmte, flexibiliteit, en gastvrijheid mogen ervaren. Over dit project komt er nog een expositie.

 

BIJZONDERE BUITENLANDSE BIBLIOTHEKEN

Na het Nederlandse bibliotheken project is de Wit-Snijder de landgrenzen over gegaan. Bibliotheken in diverse landen hebben reeds toestemming gegeven om een foto shoot te doen om daarna deze in zijn stijl aan te passen. UNESCO Werelderfgoed bibliotheken, oudste bibliotheken van de wereld, grootste kloosterbibliotheek van de wereld, wereldberoemde bibliotheken, de Wit mag ze vastleggen in zijn stijl. In Oostenrijk zijn de datums al besproken met de Nationale bibliotheek Wenen, Abdij Melk en Admont abbey. In Zwitserland mag de Wit de oudste en mooiste UNESCO Werelderfgoed abdijbibliotheek van St Gallen vast leggen de “stiftsbibliothek”. In Manchester, Wales en België zijn er al bibliotheken voor zijn camera verschenen. Met het toenemen van de permissies in diversen landen mag de Wit-Snijder zich ook verheugen in de interesse van diverse media en vakbladen zoals, IP | vakblad voor informatie professionals, vakblad META tijdschrift voor bibliotheek & archief, PF Magazine – Professionele fotografie en lokale kranten en radio

 

FOTOBOEKEN

BESTELLEN

BESTELLEN

BESTELLEN

BESTELLEN

 

NATIONAL GEOGRAPHIC NEDERLAND
In zijn stijl zijn niet alleen bibliotheken maar ook monumentale panden, beroepen en personen verschenen. Zo is er o.a een foto van de smid uit Elburg geplaatst in de scheurkalender van National Geographic van 2019.
 

DICKENS DEVENTER

In Deventer vind jaarlijks het Dickens festival plaats. Een aantal jaren heeft de Wit er gefotografeerd. Het was een enorme uitdaging om alleen de personages op de foto te krijgen. De Wit wilde het authentiek Bergkwartier in combinatie met de personages erop hebben om zo een echt beeld te krijgen van vroeger. Door deze foto’s is er het contact ontstaan met de grondlegster van het Dickens festijn mevrouw Emmy Strik-ten Kley. Door het contact was het mogelijk om ook achter de schermen te fotograferen. Dickens Deventer bestond in december 2020 30 jaar. Na aanleiding van het jubileum komt er een fotoboek van de jaren dat de Wit er is geweest. Dit boek is geheel in de stijl van Leblanc en bevat unieke beelden in een unieke stijl.
Bestellen

 

PREVIEW HDR-OLDSTYLE

KASTELEN

Naast het bibliotheken project is ook het kastelen project begonnen. Voor de camera zijn de 7 kastelen  van het Geldersch Landschap & Kasteelen verschenen. Hier zal in mei 2023 een expositie over verschijnen en tevens de lancering van de kalender en het fotoboek. Diversen kastelen in Nederland zijn reeds voor de camera verschenen om te veranderen in zijn stijl zoals kasteel Keukenhof, Kasteel Hoensbroek, Kasteel de Haar en Muiderslot. Dit project is ook de landgrenzen overgegaan en is er momenteel een afspraak gepland met het mooi gelegen kasteel Cochem in Duitsland.

 

Kasteel Zypendaal Kasteel Verwolde Kasteel Rosendael Kasteel Doorwerth
Kasteel Ammersoyen Kasteel Hernen Kasteel Cannenburch
Gallery 54
www.gallery54.nl  info@gallery54.nl
Vosseveldlaan 54
3768 GN
Soest
Tel: +31 614133123
Huis fotograaf Fijnschilder Kees Blom Drukwerk door Re-Art Werk aangeboden door Gallery 54