About

 

Oscar de Wit – Snijder,

Autodidact (1964), geboren in Rotterdam en opgegroeid in Apeldoorn. Tijdens zijn MBO opleiding ging de Wit-Snijder zich meer verdiepen in de fotografie en de mogelijkheden. Om zijn stijl en passie te ontdekken volgde er een lange ontdekkingstocht door de fotografie.  Op een dag in zijn vakantie stond hij bij een molenaar met zijn camera en begon de molen en de molenaar op de foto te zetten. Eenmaal thuis gekomen begon hij de foto’s  te bewerken en daar ontstond  zijn unieke stijl ( ‘HDR-Old Style’). De Wit-Snijder heeft lopende de tijd zijn stijl geperfectioneerd. Hij werd gegrepen door de uitstraling van deze foto’s en ging nadenken om zijn stijl te gaan toepassen op zijn 1e project, ambachten en monumentale panden in en rond Apeldoorn. De Wit-Snijder roept met zijn authentieke stijl een sfeer van nostalgie op en neemt hierdoor de kijker mee terug naar vervlogen tijden. Na de expositie van zijn 1e project, de publiciteit en publicatie’s via social media,  kwamen er van binnen en buitenland vragen over zijn stijl. Alle verzoeken voor uitleg over zijn stijl heeft de Wit afgewezen, dat blijft zijn geheim. Na dit project zocht de Wit-Snijder naar iets wat passend was voor zijn stijl…..Na veel zoeken kwam hij terecht bij de ” 10 bijzonderste historische bibliotheken van Nederland “.

 

BIJZONDERE NEDERLANDSE BIBLIOTHEKEN
Het Nederlandse bibliotheken project begon in Zutphen bij de kettingbibliotheek De Librije. Tijdens de shoot in de Librije kwam hij ook in contact met de heer A. Leerintveld tot aan zijn pensionering in 2018 conservator moderne handschriften in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Ad Leerintveld hielp de Wit-Snijder met de contacten voor de verschillende Nederlandse bibliotheken en was een vraagbaak voor dit project. Het project had meer voeten in aarde en koste ook een langere tijd dan gedacht. De agenda’s moesten worden afgestemd om te zorgen dat er voor of na openingstijden begeleiding en/of beveiligers aanwezig waren. In al deze Nederlandse bibliotheken heeft de Wit-Snijder veel warmte, flexibiliteit, en gastvrijheid mogen ervaren. Over dit project komt er nog een expositie.

 

BIJZONDERE BUITENLANDSE BIBLIOTHEKEN
Na het Nederlandse bibliotheken project is de Wit-Snijder de landgrenzen over gegaan. Bibliotheken in diverse landen hebben reeds toestemming gegeven om een foto shoot te doen om daarna deze in zijn stijl aan te passen. UNESCO Werelderfgoed bibliotheken, oudste bibliotheken van de wereld, grootste kloosterbibliotheek van de wereld, wereldberoemde bibliotheken, de Wit mag ze vastleggen in zijn stijl. In Oostenrijk zijn de datums al besproken met de Nationale bibliotheek Wenen, Abdij Melk en Admont abbey. In Zwitserland mag de Wit de oudste en mooiste UNESCO Werelderfgoed abdijbibliotheek van St Gallen vast leggen de “stiftsbibliothek”. In Manchester, Wales en België zijn er al bibliotheken voor zijn camera verschenen. Met het toenemen van de permissies in diversen landen mag de Wit-Snijder zich ook verheugen in de interesse van diverse media en vakbladen zoals, IP | vakblad voor informatie professionals, vakblad META tijdschrift voor bibliotheek & archief, PF Magazine – Professionele fotografie en lokale kranten en radio.

FOTOBOEKEN   

BestellenBestellenBestellen
De Wit heeft inmiddels 3 fotoboeken  uitgebracht in eigen beheer, 2 boeken over over het eerste project ” de 10 bijzonderste historische bibliotheken van Nederland” en 1 boek over de ambachten en monumentale panden
  
    
 

NATIONAL GEOGRAPHIC NEDERLAND
In zijn stijl zijn niet alleen bibliotheken maar ook monumentale panden, beroepen en personen verschenen. Zo is er o.a een foto van de smid uit Elburg geplaatst in de scheurkalender van National Geographic van 2019. 

 


DICKENS DEVENTER

In Deventer vind jaarlijks het Dickens festival plaats. Een aantal jaren heeft de Wit er gefotografeerd. Het was een enorme uitdaging om allleen de personages op de foto te krijgen. De Wit wilde het authentieke Bergkwartier in combinatie met de peronages erop hebben om zo een echt beeld te krijgen van vroeger. Door deze foto’s is er het contact ontstaan met de grondlegster van het Dickens festijn mevrouw Emmy Strik-ten Kley. Door het contact was het mogelijk om ook achter de schermen te fotograferen. Dickens Devnter bestaat in december 2020 30 jaar. Na aanleiding van het jubileum komt er een fotoboek van de jaren dat de Wit er is geweest. Dit boek is geheel in de stijl van Leblanc en bevat unieke beelden in een unieke stijl.

 

PREVIEW HDR-OLDSTYLE

 

    
  
 

GURUSHOTS

Leblanc Design participeert in een wereldwijd foto platvorm genaamd GuruShots. In dit wereldwijde platvorm worden challenges uitgeschreven waar iedere fotograaf in de wereld aan kan deelnemen. Oscar is nu toegetreden tot een select gezelschap dat challenges mag uitschrijven en beoordelen. Mede door het winnen van enkele wereldwijde challenges is hij het hoogste wat je kan halen op dit platvorm namelijk ” Guru “. Enkele foto’s op dit platvorm zijn gekozen als beste foto’s in enkele challenges. Onder de 6 foto’s die als 1e zijn geeindigd in verschillende challenges, alle winnende foto’s waren in de HDR-Old-style. Per challenge waren er gemiddeld 20.000 foto’s. De laatste 2 zijn aangepast in zwart-wit met behoud van de stijl.

1e challenge “at the ofice”1e challenge “the beauty of vintage” 1e challenge “color splash”
1e challenge “craftsmanship”1e challenge “looking down”1e challenge “striking B&W”

Leblanc Design is de huisfotograaf van

realistisch fijnschilder Kees Blom

Foto & Studio Kuipers ApeldoornGurushots Worldwide
greatest Photo game
  

Werken te verkrijgen bij:

Gallery 54
www.gallery54.nl / info@gallery54.nl
Galerie Kunstbroeders
www.kunstbroeders.com / info@kunstbroeders.com
Vosseveldlaan 54 I 3768 GN I Soest