Bibliotheken Nederland

De Cuypersbibliotheek Rijksmuseum

Tijdens het 1e project was ik al aan het nadenken over het volgende project. Wat ik wist was dat het wel in mijn stijl te bewerken moest zijn. Na lang denken en zoeken kwam ik bij toeval terecht op een pagina over bibliotheken. Op deze pagina stond een item over ” De 10 bijzonderste historische bibliotheken van Nederland”. Dat is het…..dacht ik, al deze bibliotheken hebben een authentieke uitstraling en zijn perfect in mijn stijl te bewerken voor de HDR Old-Style look. Zo werd het eerste contact gelegd met de ketting bibliotheek in Zutphen.
Daar heeft de eerste foto shoot plaats gevonden en gesprekken over dit project. De heer A Leerintveld, conservator moderne handschriften van de Koninklijke Bibliotheek, nu gepensioneerd,  heeft mij geholpen om de juiste contacten te leggen waar dat nodig was. Op basis van mijn stijl hebben alle 10 bibliotheken toestemming gegeven om te mogen fotograferen. Dit heeft natuurlijk wat voeten in aarde omdat er altijd iemand aanwezig moet zijn vanwege de beveiliging. Tijdens dit project ben ik overal hartelijk ontvangen en was men uiterst enthousiast over de stijl.

Nu dit project teneinde is wilde ik verder in de bibliotheken. Het eerste contact werd gelegd over de landsgrenzen namelijk Engeland, snel daarna volgde Wales, Schotland en Belgie. Allen hebben toestemming gegeven om hun mooie bibliotheken te mogen fotograferen in mijn stijl. De eerste staat nu gepland op 11 maart 2020 in Gladstone library ( Wales ) op 13 maart 2020 Chetham’s library in Manchester en op 15 maart de prachtige John Rylands Library ook in Manchester.